Ärrförbättringar, hudslipning, åtstramning och hårborttagning

Våra YAG-behandlingar utförs med en Fotona SP Plus som är två lasrar i en med både en djupgående och en slipande laser vilket ger många behandlingsmöjligheter. Vi har dels det ultimata Nd:YAG-verktyget för hudbehandlingar, såsom hårborttagning, kärl och aktiv akne. Dessutom har vi en kraftig Erbiumlaser för hudslipningar i ansiktet och akne-ärr.

  • * Hårborttagning på alla hudtyper
  • * Hudåtstramning och föryngring
  • * Grunda och djupa rynkor
  • * Akneärr
  • * Kirurgiska ärr
  • * Vårtor, fibrom och xantelasmata
  • * Solfläckar, åldersfläckar och fräknar

Viktigaste behandlingar

Missprydande kärl

Missprydande kärl på benen är ett stort problem för många. De vidgade kärlen, åderbråck har blivit grövre på grund av svagheter i kärlväggarna som då blir slingriga och grova. En annan typ av åderbråck är spindelkärl, de är små och ytliga, röda och lilafärgade, kan ses som nät.

Vår YAG-laser källa är idealisk för behandling av en hel rad av fula kärl hos alla hudtyper. Våglängden är absorberad av hemoglobin och kan tränga djupt nog för att behandla även stora fula kärl. Inställningsmöjligheterna garanterar maximal behandlingseffektivitet och snabbhet vilket ger mindre obehag.

Fina linjer och rynkor

En YAG-laser ger noggranna, hundradels millimeteravskalningar av överhuden. Skikttjocklek och uppvärmning kontrolleras på ett noggrant sätt
Med justerbar stråldiameter kan de områden som omger fina linjer och rynkor skyddas.

Hypertrofiska ärr och akneärr

En YAG- laser ger noggranna, hundradels millimeteravskalningar av överhuden. Skikttjocklek och uppvärmning kontrolleras på ett noggrant sätt, även de mest svårbehandlade fallen av akneärrbildning kan behandlas på ett exakt och snabbt sätt. Huden får en snabb återuppbyggnad. Metoden är skonsam, effektiv och snabb.

Laserhårborttagning

Den djupa nedträngningen av en YAG-laser säkerställer att man når även de djupaste hårsäckarna. Den låga absorptionen i alla hudtyper säkerställer att den omgivande vävnaden bevaras. Detta garanterar en säker, snabb och effektiv hårborttagning utan yttre hudskada som de alternativa behandlingarna kan orsaka.

Laserpeeling

Med olika stråldiameter och möjlighet att enkelt och exakt kontrollera graden dermal uppvärmning och styrka, kan behandlingen anspassas exakt till patientens behov.

Rosacea

Flexibilitet, exakt kontroll och homogent upptag av YAG-lasern är idealisk för behandling av alla symtom på rosacea. Den kan användas för att behandla de små, ytliga venerna samtidigt som den har förmågan att tränga in och behandla större och djupare kärlbristningar. Detta möjliggör en fullständig behandling av dessa symtom.

Hudfärgning, åtstramning och ytförbättringar (T3)

En Fotona T3-behandling utnyttjar de unika egenskaperna hos en VSP-formad YAG-laser. Det går utmärkt att tona och förbättra strukturen på huden. T3-behandlingen använder den selektiva absorptionen av YAG-laserns våglängd och deponeringen av kontrollerad värme till underhuden kan passera genom de översta lagren av huden. Den termiska effekten startar nybildning av kollagen som ger spänst och förbättring av hudens konsistens.

Vårtbehandlingar

Användningen av YAG-laserns olika våglängder i en kombination möjliggör behandlingen av en mängd olika vårtor (hand-, fot- och könsvårtor) och mollusker. YAG-lasern passar perfekt för det mycket exakta avlägsnandet av vårtor. Den kan samtidigt användas för absorption i kärlvävnad och starta koagulation av blodkärlen som försörjer vårtan. Samtidigt får man en kraftig antibakteriell effekt vilket främjar snabbare läkning och minskar risken för återfall av det virus som orsakar vårtorna.

Pigmenterade hudförändringar

Fotonas kompletta sortiment av laser med olika våglängder och funktionssätt är idealiska för effektiv behandling av ett brett spektrum av godartade pigmenterade hudförändringar hos patienter i alla hudtyper. Er:YAG-laser behandlar godartade pigmenterade hudförändringar med mycket exakt, lager-på-lager ablation effektivt sätt att avlägsna hudförändringarna. Nd:YAG och KTP Nd:YAG-laser behandlar en rad ytliga pigmenterade hudförändringar.