Huduppstramning

Thermage är en säker och kliniskt väl utprovad metod för att strama upp huden och föryngra den. Thermage formar och skulpterar huden på ett naturligt sätt genom att det egna kollagenlagret stimuleras till nybildning.

Thermage utförs helt utan kirurgiska ingrepp och injektioner. En enda behandling stramar upp och förnyar existerande kollagenlager. Resultaten ses omedelbart och fortgår sedan vidare under upp till sex månader beroende på huden skick och ålder.

Endast en behandling krävs normalt. Den tar allt från cirka 20 minuter till högst en timme beroende på behandlingsområde. Patienten är snabbt tillbaka till normala rutiner eftersom ingen konvalescenstid krävs. Inga biverkningar har uppvisats vid behandling.

Till skillnad från laser arbetar Thermage på alla hudtyper och pigment. Thermage behandlar hela ansiktet, panna, ögon, näsgropar, käklinje, buk, innerlår, stuss.

Metoden lanserades i USA för några år sedan. Den är godkänd av FDA i USA. Mer än 200.000 patienter har behandlads hittills runtom i världen sedan lanseringen för några år sedan.

Tekniken rekommenderas på alla hudtyper, alla pigmenttyper under alla årstider. På Oprah Winfreys Show har hudläkaren Patricia Wexley, New York, presenterat Thermage och dess effekter och karakteriserat metoden som den mest revolutionerande teknik sedan användningen av lasertekniken på hudsjukdomar.

huduppstramning

Hur fungerar Thermage?

Metoden använder radiovågor med en avancerad teknologi som har förmågan att förstärka kollagenstrukturen (hudens stöd) och stimulerar nyproduktionen av kollagen i den undre delen av huden. Eftersom varken skalpell eller nålar används vänder sig metoden till de som vill förbättra sitt utseende men som inte vill ta steget till plastikkirurgi. Dessutom kan Thermagetekniken vara ett användbart komplement till kirurgi då man vill strama åt slapp hud exempelvis efter en fettsugning.

Thermage bygger på en teknik som föryngrar huden inifrån. Effekten är omedelbar, men verkar även på sikt genom kroppens egna system för att bygga upp stödstruktur.

Thermage är ett sätt att vrida klockan tillbaka utan att använda laserbehandling, plastikkirurgi, eller olika kemikalie- och syrabehandlingar. Man låter helt enkelt kroppen själv förnya det egna kollagenet och får på så sätt en uppstramning och lyftning av huden, rynkor reduceras, ansiktskonturer förnyas, huden får bättre lyster och yngre utseende.

Behandlingen gör inte ont eller orsakar någon oönskad effekt exempelvis i form av rodnad. Man kan återvända till sina normala rutiner omgående.